Laatste Nieuws

Wynia Lamsvlees 2024

Ons Bedrijf.

Na meer dan 20 jaar hebben we het besluit genomen te stoppen met onze schapenfokkerij. Onze Fokschapen zijn overgenomen door een enthousiaste jonge boer, dus lopen er straks lammetjes op een andere locatie dan de onze.  De drukte van de aflamperiode zijn we nu kwijt, maar het gedartel van het jonge spul om huis zullen we zeker missen.  De aanloop van ouders met kinderen en het begeleiden van stagiaires op ons bedrijf is nu afgelopen, dus zal het straks toch wel wat moeten wennen.

Gelukkig hebben we de koeien en kalveren nog, dus drukte genoeg.

Ook willen we de verkoop van lamsvlees aan huis blijven voortzetten. Eerst nog uit eigen voorraad, daarna kijken we wat er mogelijk is.

Lamsvlees.

Kijk op onze Prijslijst voor de mogelijkheden.

Januari/Februari 2023

2023

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we kijken weer uit naar het begin van het nieuwe lammerseizoen.

De schapen zijn al weer thuisgehaald, staan weer lekker droog binnen en zijn geschoren door onze vaste schaapsscheerders Anne Broersma en Jacob.

Nu kunnen ze rustig omschakelen van grasvoer naar kuilvoer en is het wachten op de geboorte van de eerste lammeren.

 

Stagiaires.

Onze stagiaires Silke en Annemieke beginnen in de eerste week van Februari.  Zij zijn eerstejaars studenten aan het Aeres MBO te Leeuwarden. Daar volgen  ze de opleiding voor Paraveterinair Dierenartsassistente.

Lamsvlees.

We hebben weer volop lamsvlees. Er zijn nog enkele grote stukken schouder van 1.5 kg. Verder in ons aanbod: merguezworstjes, lamburgers, coteletten, boutschijven, bout, poulet, gehakt, rookworst, droge worst, ham.  Kijk bij de prijslijst voor verdere informatie.

 

Een nieuw seizoen!

Nieuws van onze boerderij.

Er zijn al weer een paar maanden voorbij, sinds de laatste update. Sindsdien is er weer heel wat werk verzet bij ons op de boerderij. De dieren hebben de hele zomer lopen grazen in de wei en nu is het weer tijd om de ram bij de ooien toe te laten. Het dekseizoen is weer begonnen! We hopen begin februari weer op een geboortegolf.

Stagiaires.

Elk jaar hebben we plaats voor enkele stagiaires. Voor februari hebben we al weer 2 aanmeldingen gehad van Aeres Leeuwarden, opleiding Paraveterinair. Fijn dat jullie ons komen helpen dames!

Agrarische Dagen Franeker.

Eind september hebben we weer meegedaan aan “Smakelijk Franeker”. Hier konden de liefhebbers weer proeven van ons Perzisch Stoofpotje en van de heerlijke broodjes Lamburger.

Smakelijk Franeker 22

Lamsvlees.

Volgende week zijn er ook weer Rookworsten en Droge worstjes verkrijgbaar.  Kijk voor meer info bij de Prijslijst.

Lamsvlees

De eerste lammeren zijn al weer snel gegroeid en zijn nu rijp voor de slacht.  We brengen op woensdag een paar lammeren naar Slagerij Walburg in Tzum. Daar worden ze dan geslacht en het vlees wordt in porties verdeeld en ook gevacumeerd. Tegelijk wordt het daar ingevroren, zodat het vers bewaard kan worden.

U kunt dus weer vlees bestellen. We hebben grote stukken schouder voor op de BBQ, maar ook de merguezworstjes zijn weer aanwezig!

Kijk voor de rest van ons aanbod op de website.

Januari 2022

Het nieuwe jaar.

Het nieuwe jaar is ingezet en we zijn weer druk bezig met voorbereidingen treffen voor het aflamseizoen begint. Onze schapen zijn in december naar binnen gehaald. Ze staan nu heerlijk droog op stro en eten nu kuilvoer. Ze zijn geschoren, zodat ze het voer beter kunnen opnemen en wij de conditie goed kunnen volgen. Bij de net geboren lammeren krijg je ook minder problemen, als de kleintjes de uier moeten zoeken om te kunnen drinken.

Begin februari verwachten we de eerste lammeren weer, zin in!

Lamsvlees.

U kunt weer lamsvlees bestellen. Onze voorraad is weer aangevuld. Bel of mail uw bestelling door, dan spreken we een tijdstip af waarop u het bestelde kunt afhalen.

 

 

Decembermaand-Feestmaand

De decembermaand is weer aangebroken en dat betekent nadenken over de feestdagen. Wat gaan we eten? Wanneer u lamsvlees op het menu zet, kunt u denken aan onze Gerookte/Gedroogde Lamsham.

Heerlijk als Carpaccio te gebruiken.  Natuurlijk ook geschikt om bij asperges of een ander gerecht te gebruiken. Verkrijgbaar in porties van 400/500 gram, gevacumeerd.

Er zijn nog 3 grote Lamsschouders van ongeveer 1,5 kg.

Ook hebben we weer Droge lamsworst in ons assortiment. Twee smaken deze keer. De Harissa en de Knoflook/Peper.

Wij wensen u Fijne Feestdagen toe!

September/Oktober

September/Oktober

Het najaar is weer aangebroken, dus wordt het weer tijd om de ram bij de schapen te laten lopen.

Begin september hebben we 6 koppels schapen met bij elke groep 1 ram in verschillende stukken wei gebracht. Nu lekker met rust laten en afwachten of er in februari weer lammeren komen.  We kijken er nu al weer naar uit!

De stagiaires van Nordwin Leeuwarden, wat nu Aeres Leeuwarden heet, hebben al even kennis gemaakt en een korte rondleiding op het bedrijf gehad. Op 7 februari gaan de 2 dames beginnen! Lijkt ons prima geregeld!

Voor de verkoop is er weer volop lamsvlees aanwezig. Bel of mail even, dan kunt u de bestelling zo snel mogelijk afhalen.

Het is weer voorjaar!

Nieuws van ons bedrijf.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik hier wat geschreven heb. Dit vanwege grote drukte op het erf. De schapen zijn begonnen met aflammeren en de dames doen het reuze goed! Er zijn al bijna 200 lammeren geboren en het wachten is nog op de “toukes” (jaarlingen) , die voor het eerst moeder worden.

De oudste lammeren hebben al een paar keer met hun moeders  buiten in de wei gelopen. Daar hadden ze veel bekijks en zijn er veel filmpjes en foto’s genomen van onze “filmsterren”. Genieten dus!

Voor het eerst naar buiten.
Voor het eerst naar buiten.

Vleesverkoop.

We hebben nog wat lamsrookworsten in de aanbieding voor de echte liefhebber! Twee stuks voor 5 euro! Voor afhalen even een berichtje.

Natuurlijk hebben we nog veel meer keus aan lamsvlees. Kijk op onze bestellijst!

Stagiaire.

Begin februari is onze stagiaire Marit Bakker van het Nordwin College Leeuwarden bij ons begonnen. Ze blijft 5 weken op ons bedrijf om alles te leren over de gezondheid en verzorging, verloop van geboortes bij schapen en ook kunnen ingrijpen als dit wat problemen geeft. Fijn dat je ons komt helpen in deze super drukke periode!

Schaapscheren

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent voor ons weer de schapen binnenhalen en uit de wol halen.

Voordat ze beginnen te lammeren halen we de schapen binnen. Dan kunnen ze wennen aan het kuilvoer en kunnen we hun conditie beter in de gaten houden door ze te scheren. Na het aflammeren kunnen de lammetjes ook beter de spenen vinden als de moeders geschoren zijn. Het scheren zelf besteden we uit aan een gespecialiseerde scheerder. Hierbij een paar foto’s.

20210112_10495920210112_10395020210112_115917

Jacob en Anne, onze schaapscheerders.

Lamsworst en Lamsham

Samenweiden.

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. We hebben 5 groepen schapen samengesteld en deze lopen in goed gras.

De rammen zijn weer gekleurd en lopen nu bij hun dames. Het wordt al weer een gekleurd gezelschap! De eerste lammetjes kunnen we midden februari verwachten.

Agrarische Dagen

Helaas konden wegens Covid19 de AD niet doorgaan, dus ook geen Smakelijk Franeker. Natuurlijk heel jammer, maar gezondheid gaat voor.

Slachtlammeren

We hebben weer enkele lammeren naar onze  slager Walburg gebracht.

Er is weer volop vers vlees aanwezig. Kijkt u voor ons aanbod op de website. Ook zijn er weer lamsworsten. Heerlijk voor in de stamppot of als vleeswaren te gebruiken.

De lamshammen zijn in de loop van deze maand weer verkrijgbaar.