Laatste Nieuws

Lamsvlees

De eerste lammeren zijn al weer snel gegroeid en zijn nu rijp voor de slacht.  We brengen op woensdag een paar lammeren naar Slagerij Walburg in Tzum. Daar worden ze dan geslacht en het vlees wordt in porties verdeeld en ook gevacumeerd. Tegelijk wordt het daar ingevroren, zodat het vers bewaard kan worden.

U kunt dus weer vlees bestellen. We hebben grote stukken schouder voor op de BBQ, maar ook de merguezworstjes zijn weer aanwezig!

Kijk voor de rest van ons aanbod op de website.

Januari 2022

Het nieuwe jaar.

Het nieuwe jaar is ingezet en we zijn weer druk bezig met voorbereidingen treffen voor het aflamseizoen begint. Onze schapen zijn in december naar binnen gehaald. Ze staan nu heerlijk droog op stro en eten nu kuilvoer. Ze zijn geschoren, zodat ze het voer beter kunnen opnemen en wij de conditie goed kunnen volgen. Bij de net geboren lammeren krijg je ook minder problemen, als de kleintjes de uier moeten zoeken om te kunnen drinken.

Begin februari verwachten we de eerste lammeren weer, zin in!

Lamsvlees.

U kunt weer lamsvlees bestellen. Onze voorraad is weer aangevuld. Bel of mail uw bestelling door, dan spreken we een tijdstip af waarop u het bestelde kunt afhalen.

 

 

Decembermaand-Feestmaand

De decembermaand is weer aangebroken en dat betekent nadenken over de feestdagen. Wat gaan we eten? Wanneer u lamsvlees op het menu zet, kunt u denken aan onze Gerookte/Gedroogde Lamsham.

Heerlijk als Carpaccio te gebruiken.  Natuurlijk ook geschikt om bij asperges of een ander gerecht te gebruiken. Verkrijgbaar in porties van 400/500 gram, gevacumeerd.

Er zijn nog 3 grote Lamsschouders van ongeveer 1,5 kg.

Ook hebben we weer Droge lamsworst in ons assortiment. Twee smaken deze keer. De Harissa en de Knoflook/Peper.

Wij wensen u Fijne Feestdagen toe!

September/Oktober

September/Oktober

Het najaar is weer aangebroken, dus wordt het weer tijd om de ram bij de schapen te laten lopen.

Begin september hebben we 6 koppels schapen met bij elke groep 1 ram in verschillende stukken wei gebracht. Nu lekker met rust laten en afwachten of er in februari weer lammeren komen.  We kijken er nu al weer naar uit!

De stagiaires van Nordwin Leeuwarden, wat nu Aeres Leeuwarden heet, hebben al even kennis gemaakt en een korte rondleiding op het bedrijf gehad. Op 7 februari gaan de 2 dames beginnen! Lijkt ons prima geregeld!

Voor de verkoop is er weer volop lamsvlees aanwezig. Bel of mail even, dan kunt u de bestelling zo snel mogelijk afhalen.

Het is weer voorjaar!

Nieuws van ons bedrijf.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik hier wat geschreven heb. Dit vanwege grote drukte op het erf. De schapen zijn begonnen met aflammeren en de dames doen het reuze goed! Er zijn al bijna 200 lammeren geboren en het wachten is nog op de “toukes” (jaarlingen) , die voor het eerst moeder worden.

De oudste lammeren hebben al een paar keer met hun moeders  buiten in de wei gelopen. Daar hadden ze veel bekijks en zijn er veel filmpjes en foto’s genomen van onze “filmsterren”. Genieten dus!

Voor het eerst naar buiten.
Voor het eerst naar buiten.

Vleesverkoop.

We hebben nog wat lamsrookworsten in de aanbieding voor de echte liefhebber! Twee stuks voor 5 euro! Voor afhalen even een berichtje.

Natuurlijk hebben we nog veel meer keus aan lamsvlees. Kijk op onze bestellijst!

Stagiaire.

Begin februari is onze stagiaire Marit Bakker van het Nordwin College Leeuwarden bij ons begonnen. Ze blijft 5 weken op ons bedrijf om alles te leren over de gezondheid en verzorging, verloop van geboortes bij schapen en ook kunnen ingrijpen als dit wat problemen geeft. Fijn dat je ons komt helpen in deze super drukke periode!

Schaapscheren

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent voor ons weer de schapen binnenhalen en uit de wol halen.

Voordat ze beginnen te lammeren halen we de schapen binnen. Dan kunnen ze wennen aan het kuilvoer en kunnen we hun conditie beter in de gaten houden door ze te scheren. Na het aflammeren kunnen de lammetjes ook beter de spenen vinden als de moeders geschoren zijn. Het scheren zelf besteden we uit aan een gespecialiseerde scheerder. Hierbij een paar foto’s.

20210112_10495920210112_10395020210112_115917

Jacob en Anne, onze schaapscheerders.

Lamsworst en Lamsham

Samenweiden.

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. We hebben 5 groepen schapen samengesteld en deze lopen in goed gras.

De rammen zijn weer gekleurd en lopen nu bij hun dames. Het wordt al weer een gekleurd gezelschap! De eerste lammetjes kunnen we midden februari verwachten.

Agrarische Dagen

Helaas konden wegens Covid19 de AD niet doorgaan, dus ook geen Smakelijk Franeker. Natuurlijk heel jammer, maar gezondheid gaat voor.

Slachtlammeren

We hebben weer enkele lammeren naar onze  slager Walburg gebracht.

Er is weer volop vers vlees aanwezig. Kijkt u voor ons aanbod op de website. Ook zijn er weer lamsworsten. Heerlijk voor in de stamppot of als vleeswaren te gebruiken.

De lamshammen zijn in de loop van deze maand weer verkrijgbaar.

Lamsvlees

U kunt bij ons weer lamsvlees bestellen. Telefonisch of via de mail, dan staat de bestelling op een afgesproken tijdstip voor u klaar.

Filet, rollade, poulet, shoarma, saté of kotelet, zie voor ons uitgebreide assortiment bij de prijslijst!

.cropped-flavijpg.jpg

Januari 2020

Januari

We zijn al weer druk bezig met voorbereidingen te treffen voordat de schapen beginnen te lammeren.

De schapen zijn naar binnen gehaald, geschoren en kunnen nu omschakelen naar ander voer, dus  krijgen ze ruim kuilgras.

Ongeveer 20 februari verwachten we de eerste lammetjes van de 120 schapen.

Altijd weer spannend hoe het dit seizoen weer gaat lopen.

 

Stagiairs

Dit jaar komen er alleen stagiairs van het Nordwin College in Leeuwarden op ons bedrijf. In de periode van 3 februari tot 17 april komen  twee leerlingen ons helpen en hopen we hen veel te leren rondom gezondheid en geboorte bij schapen.

 

Lamsvlees

Natuurlijk kunt u bij ons het gehele jaar lamsvlees kopen. De voorraad is weer aangevuld met koteletten, schouder en poulet. 

Op de website vind u ons volledige aanbod en prijzen.

 

 

Lamsvlees

Deze week zijn er twee rammen naar Slagerij Walburg in Tzum gebracht. Deze zijn geslacht en het vlees is netjes verwerkt en gevacumeerd.

Voor bestelling kijkt u bij de prijslijst om het aanbod te bekijken. U kunt de bestelling doorbellen of mailen.