U kunt bij ons weer lamsvlees bestellen. Telefonisch of via de mail, dan staat de bestelling op een afgesproken tijdstip voor u klaar.
Filet, rollade, poulet, shoarma, saté of kotelet, zie voor ons uitgebreide assortiment bij de prijslijst!
Lamsvlees in uw regio
Januari
We zijn al weer druk bezig met voorbereidingen te treffen voordat de schapen beginnen te lammeren.
De schapen zijn naar binnen gehaald, geschoren en kunnen nu omschakelen naar ander voer, dus krijgen ze ruim kuilgras.
Ongeveer 20 februari verwachten we de eerste lammetjes van de 120 schapen.
Altijd weer spannend hoe het dit seizoen weer gaat lopen.
Stagiairs
Dit jaar komen er alleen stagiairs van het Nordwin College in Leeuwarden op ons bedrijf. In de periode van 3 februari tot 17 april komen twee leerlingen ons helpen en hopen we hen veel te leren rondom gezondheid en geboorte bij schapen.
Lamsvlees
Natuurlijk kunt u bij ons het gehele jaar lamsvlees kopen. De voorraad is weer aangevuld met koteletten, schouder en poulet.
Op de website vind u ons volledige aanbod en prijzen.
Deze week zijn er twee rammen naar Slagerij Walburg in Tzum gebracht. Deze zijn geslacht en het vlees is netjes verwerkt en gevacumeerd.
Voor bestelling kijkt u bij de prijslijst om het aanbod te bekijken. U kunt de bestelling doorbellen of mailen.
De lammerperiode is al weer een poosje geleden begonnen. Omdat het nat en koud was buiten, zijn de schapen met lammeren pas deze week voor het eerst naar de wei gegaan. ’s Nachts nog even binnen om te wennen.
De stagiaires van Barneveld en Leeuwarden hebben het er maar druk mee.
De oudste groep lammeren kan deze week definitief naar buiten. Kunnen ze heerlijk dartelen!
Hier nog een kleine impressie van het buitengebeuren.
Ram
Het dekseizoen is weer begonnen.
De rammen zijn weer geselecteerd en lopen al weer een tijdje bij “hun”dames.
De schapen lopen in kleine groepen bij 1 ram, uitgezocht voor de fokkerij.
De eerste lammetjes verwachten we eind februari, wat nu nog een eind vooruit lijkt…..
Stagiaires
In maart komen 2 stagiaires van Barneveld op ons bedrijf om te leren over de verzorging van schapen en hoe te helpen bij de geboorte van lammeren. Zij komen dan weer 17 dagen intern om alle ins en outs mee te maken. Zin in!!
Droge worst
We hebben net weer 2 smaken droge worst in ons assortiment opgenomen.
De smaken zijn Harissa en Provençaals.
Natuurlijk is er nog veel meer lamsvlees op voorraad. Kijk voor meer info op de bestellijst.
Het is al weer een poosje geleden dat we iets geplaatst hebben op onze website. Vandaar dit nieuwe bericht om u even bij te praten.
Het lammerseizoen is weer voorbij. De eerste lammeren zijn al van januari en de laatste lammeren zijn begin mei geboren . De dieren lopen buiten in de wei. De eerste maanden bij de moeder en nu al een tijdje in hun eigen groep. Een mooi uitzicht hebben we nu weer buiten. Overal zie je schapen met lammeren in het groen.
In april hebben we veel hulp gehad van stagiaires. Er zijn twee van het Nordwin College en twee van Barneveld Groenhorst College geweest. Wat was het weer druk, maar gezellig! Bedankt dames voor jullie onmisbare hulp!
Onze voorraad lamsvlees is weer aangevuld en we hebben weer koteletten. Wilt u bestellen kijk dan voor verdere info op onze website.
Het is alweer november en dat betekent dat het dekseizoen weer is begonnen. Ongeveer 200 Blessumer Fokschapen lopen in kleine groepen in de wei, waarbij we een Blessumer Dekram hebben toegelaten. Dit noemen we samenweiden. Je ziet nu verschillende kleuren op schapen in de wei, wat betekent dat er in maart weer lammetjes worden geboren. Nog even geduld…
Rookworsten.
Er zijn weer verse rookworsten. Ze zijn gevacumeerd en ingevroren .
Smakelijk Franeker
Volgende week is het weer zover: De Agrarische Dagen in Franeker gaan weer los.
Op vrijdagmiddag 22 september vanaf 17.00 staat Wynia Lamsvlees weer in het park bij “Smakelijk Franeker!”
U komt toch ook even langs om ons heerlijke lamsvlees te gaan proeven?
Rustpunt
Vanaf juni 2017 hebben wij een mooi plekje voor wandelaars en fietsers gemaakt, om even te zitten, wat te eten of drinken of voor de sanitaire stop.
We zijn aangesloten bij Rustpunt.nu, een landelijke organisatie welke voor fietsers en wandelaars rustpunten uitzet.
Het is de bedoeling dat u zelf een kopje koffie, thee, cup-a-soup of iets anders neemt, natuurlijk tegen een kleine vergoeding.
We zitten midden in de aflamperiode. De oudere schapen lopen nu met hun lammeren lekker in de wei. Het malse gras groeit weer volop en de lammeren hebben de ruimte om te rennen en te springen, een mooi gezicht.
Deze week halen we de jaarlingen naar binnen, om ze te scheren en hen rustig te laten wennen aan de andere leefomstandigheden. Vanaf april worden er lammeren verwacht.
Onze stagiaires van Barneveld zijn al weer vertrokken, evenals de eerste van Nordwin. Van beide kanten hebben we van deze stage-periode genoten. De proeve der Bekwaamheid werd uitstekend afgesloten. Toppie! Gelukkig is er nog een stagiaire van Nordwin op het bedrijf , want het zal nog druk worden.
Vanaf eind februari is ons aflamseizoen weer van start gegaan. Er zijn al weer heel wat lammetjes geboren, dit jaar vooral veel drielingen. Jammer dat het buiten nog zo koud en nat is. We hopen dat ze dit weekend even een frisse neus kunnen halen en lekker kunnen buitelen in de wei.
Onze stagiaires zijn er dit jaar gelukkig ook weer bij. Marjanne en Seanna van het Nordwin College Leeuwarden, Joany en Michelle van het Groenhorst Barneveld. Fijn dames, dat jullie ons komen helpen en tegelijk zoveel kunnen leren over de schapen.