Vind hier de heerlijkste lamsvlees gerechten!

Lamsvlees is het lekkerst als het van binnen nog rosé en sappig is. Lamskoteletten en lamskarbonaden worden meestal kort gebakken en kunnen ook heel goed op de barbecue worden bereid. Lekker met honing of knoflook.
Met lamsshoarma of poulet maakt u heel gemakkelijk allerlei roerbakgerechten, ragouts en ovenschotels. Kruiden geven lamsvlees een heel bijzonder tintje: combinaties met tijm, rozemarijn, salie en/of knoflook. Ook met typisch oosterse specerijen zijn de lekkerste gerechten te bedenken.

Perzisch Stoofpotje
Ingrediënten:
3 el olijfolie, 1 fijngesneden ui, 2 lente-uitjes, 50 gr. fijngehakte peterselie, 2 tl. kaneel,
3 tl. komijn, 1 kg. lamsvlees in blokjes, 3 el tomatenpuree, 1 el basterdsuiker, 1 tl zout,
1 tl peper, sap van 1 citroen, 500 ml water, 20 pruimen, 20 gedroogde abrikozen,
80 gr rozijnen.

Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak ui en lente-uitjes kort. Doe peterselie, kaneel en komijn erbij en
laat het geheel donker van kleur worden. Voeg het vlees toe en schroei het op hoog vuur dicht.
Dan water, tomatenpuree, suiker, zout, peper en citroensap erbij en dit geheel 45 minuten
laten stoven op laag vuur.
Abrikozen, rozijnen en pruimen toevoegen en deze nog 20 min. laten mee stoven.
Dit gerecht smaakt prima met rijst en een frisse salade.
eetsmakelijk