Jaarlijks lammeren er rond de 370 schapen. Een groot gedeelte van deze schapen wordt samen geweid met een fokram, de lammeren die hieruit voortkomen zijn bestemd voor de fokkerij.
De resterende schapen worden gekruist met een vleesram, een Texelse ram. De nakomelingen van deze dieren hebben een perfecte vlees kwaliteit. Vlees van deze dieren gebruiken wij voor de vleesverkoop aan huis.Veel bewegen is goed voor mens en dier. De koeien en schapen op ons bedrijf krijgen de ruimte om te grazen. Die beweging komt ten goede aan de kwaliteit van het vlees. Er komt meer stevigheid aan en het komt ook de smaak ten goede. Van nature eten koeien en schapen gras. Het vlees van deze dieren bevat veel omega3 vetzuren, wat zeer gezond is voor de mens.Tijdens het begrazen van de weilanden rondom onze boerderij eten de schapen uitsluitend kruiden en gras. Onze weilanden liggen maar enkele kilometers van de Waddenzee af. Door deze ligging wordt het gras ietwat ziltig van smaak. Deze zilte smaak kun je terug proeven in het vlees, ook de structuur en kleur van het vlees is uitstekend.Ons bedrijf laat een deel van de lammeren slachten bij Slagerij Walburg in Tzum. Ook het verwerken tot verschillende producten wordt door deze slager gedaan.
Wist u dat:
Lamsvlees veel voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B bevat?
Ook lamsvlees calorie-arm en mager is.
Lamsvlees snel klaar kan zijn. Zoals een heerlijk broodje shoarma of lamsburger.
Het vlees zowel geschikt is om te grillen, te braden of te stoven.